Спират поетапно парното от днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:19 / 19.04.2010
529
Средната дневна температура от 12 градуса, както и прогнозираното хубаво време са причините от днес поетапно да започне спиране на топлоподаването към абонатите на ТЕЦ- Бургас, съобщиха от дружеството.

Ако някои от клиентите все пак пожелаят отоплението им да продължи да функционира, е необходимо да изготвят протокол с положително становище от Общото събрание на живущите във входовете, отоплявани от съответната абонатна станция. Документът трябва да бъде представен пред районните топлоенергетици. Така тези, които искат да запазят по-високи температури у дома, ще могат да продължат да ползват централното отопление в определен период и през топлите месеци.

Парното на сградите със социално предназначение също няма да бъде спирано, ако писмено се заяви желание за това. По усмотрение на управителите на детски градини, болници и поликлиники топлоподаването няма да бъде прекъсвано и така дори в по-хладните следващи дни няма да се налага отопление с драстично по-скъпия ток.

От ТЕЦ - Бургас обещават, че при евентуална рязка смяна на дългосрочната прогноза, абонатите ще бъдат своевременно информирани.

През отоплителния сезон 2009-2010 г. „Топлофикация" Бургас защити пред ДКЕВР едни от най-ниските цени на топлоснабдяване и топла вода. Запазването на това голямо предимство за гражданите на Бургас се дължи на големите инвестиции направени в предприятието за внедряване на системата за „когенерация", която позволява паралелно производство на електроенергия. Така ТЕЦ-ът се превърна в един от стратегически важните енергоизточници в развиващия се регион.

От „Топлофикация" заявиха, че гражданите са доволни от качеството и особено от цената на услугата. Дори в най-студените зимни месеци, около 95% от потребителите си отопляваха пълноценно жилищата за суми до максимум 60 лв. на месец.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).