Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Специализирано звено за бързо реагиране по пътщата в Бургаско почва работа до 10 дни
Автор: Екип Burgas24.bg 19:07 / 15.04.2009Коментари (0)1210
©
До десет дни започва работа специализираното моторизирано звено за бързо реагиране „Сигма", обслужващо натоварените пътни артерии на Бургаски регион, съобщи на нарочна пресконференция по проблемите на пътния трафик Началникът на сектор «Пътна полиция» към ОДМВР - Бургас Йонко Тончев. Според него контролът на входно-изходните артерии за Бургас ще бъде засилен, като съвместно с Община Бургас ще бъде възстановено КПП-то в началото на пътя Бургас - Созопол. Също там ще бъде монтирана една от двете стационарни камери за видеонаблюдение, които ще следят за превишена скорост в началото на летния сезон. Втората камера ще бъде монтирана на другия особено рисков пътен участък от Бургас за Слънчев бряг.

Срещата по проблемите на пътната безопасност бе домакинствана от Зам. областния управител - Георги Николочев, който в качеството си на ръководител на Областната комисия по пътна безопасност, сподели някои от вижданията си за осъществяване на ефективна превенция на катастрофите. В кръглата маса взеха участие и партниращите на сектор «Пътна полиция» - БЧК - Бургас в лицето на Директорът си - г-жа Виолета Радева и Президентът на фирма «Бова» ЕООД - г-н Вартерес Чулуян.

Разгледана бе досегашната превантивна дейност на партньорите сред подрастващите от Бургаска община, стартирала след подписването на дългосрочен договор между бургаската организация на БЧК и фирма «Бова» ЕООД, съобразно който бе поет ангажимент да подпомага инициативи в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас. След проведена в началото на 2009-та година нарочна среща по проблемите на пътната безопасност бяха планирани редица инициативи с подрастващи, обучавани в бургаски училища или институции / напр. Центъра за обществена подкрепа и Центъра за работа с деца от улицата/, както и подрастващи, включени в инициативите на Движението за хора с интелектуални дефицити "Special Olympics", които ще се реализират през следващите месеци. Стартът на превантивната кампанията по пътна безопасност бе даден с обучителни занимания с подрастващи от бургаските училища и последвалото дарение от страна на г-н Вартерес Чулуян на обучителни табла за седем училища. През месец януари близо 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов» спряха около 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас за да раздадат на всеки от тях стикер с призива «Пази детето!». През март възпитаници от Центъра за работа с деца от улицата - Бургас гостуваха на автосалона на «Опел» и «Шевролет», разположен на ул. «Проф Якимов» № 3 в к-с «Славейков», участвайки в забавна викторина с въпроси за пътната безопасност. Малките палавници, чрез Директорът на Комплекса за социални услуги - г-жа Таня Колева дариха на Вартерес Чулуян, изработени от тях пролетни картички. Работещите в автосалона на «Опел» и «Шевролет» се ангажираха с всяка една от картичките да бъде отличен закупилия автомобил от една от двете марки, като по този начин купувачът да бъде включен в стартиралата през м. януари кампанията «Пази детето!».









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Градският транспорт в София
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: