Спасителите ни бягали навън заради по–големите заплати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:27 / 02.03.2010
680
Проблемът със спасителите е много сериозен, защото повечето от тях се ориентират и бягат навън за по-големи заплати, съобщи д-р Андрей Найденов - председател на Асоциацията по водно спасяване в черноморския град. В момента, според него, по нашите курорти един спасител взема символична заплата, а не би следвало да работи за по - малко от 600 лева заради спецификата и трудноста на работата. Навън, зад граница за същата работа обаче нашите спасители вземали не по - малко от 2000 лева.

„За да бъдеш воден спасител по черноморското крайбрежие се изисква изключително голяма отговорност и опит. Търсим хора, които са овладяни от чувство на отговорност към водното спасяване", заяви д-р Найденов. Към момента обаче повечето от младежите, които се записвали на курсове за водни спасители го правели с една - единствена цел - да вземат документ за изкаран курс и да заминат на работа в чужбина.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).