Спасиха на косъм мъж от пропадане с автомобила си в пропаст

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:38 / 08.06.2010
3313
Успешната акция е реализирана благодарение на навременно подадена информация от тел. 112 и професионална екипна работа на полицаи, огнеборци, служители на Гражданска защита и Спешна медицинска помощ.

Рано тази сутрин оператор на телефон 112 получава сигнал, че мъж е пропаднал с автомобила си в дупка. Тревожната информация е подадена от негова близка, която обяснява, че пострадалият я набрал по мобилния телефон и молел за незабавна помощ. После връзката прекъснала и опитите на жената да се свърже с него се оказали напразни. Тя не могла да обясни дали нейният познат е катастрофирал или се касае за друг инцидент, но дала приблизителни координати за местонахождението му - местност "Рускиният камък" на пътя село Русокастро - село Желязово, Бургаско.

След уточнените детайли, операторът на тел. 112 веднага се свързва с екипите на службите за спешно реагиране в центъра на село Русокастро. Незабавно са мобилизирани полицейски служители, огнеборци, служители на Гражданска защита и на Спешна медицинска помощ. Започва издирването и скоро екипите забелязват висящ в дерето автомобил, който всеки момент можел да пропадне. Стартира операцията за спасяването на човека, който бил заклещен и в безсъзнание.

С помощта на техника, екипите успяват да издърпат колата, а минути по-късно да извадят тежко ранения човек, който след оказана първа медицинска помощ е откаран в болницата. Лекарски екип продължава да се бори за живота му.

Това е само един от многото случаи на успешно проведена спасителна акция благодарение на бърза реакция на операторите от тел. 112 и постигнатата добра екипна работа между спасителните служби.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).