Солниците вече с душове, велостоянки и дървени скари до морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:39 / 30.07.2013
1974
Най-големият безплатен Спа център на открито у нас - Бургаските солници, вече предлага на своите гости по-добри условия за ползване и по-лесен достъп до морето.

Душове разхлаждат вече посетителите, излизащи от топлия басейн с лугата и тези, намазани с черната кал.

Многобройните фенове, сред които са, както жители на града, така и туристи, идващи специално да се възползват от лечебните свойства на калта и лугата, бързо и удобно стигат до плажната ивица и морето, благодарение на пътеката от дървени скари и стъпала. Пътеката, която води до басейните с луга, е обезопасена вече с перила за удобство на гражданите.

Стоянки за велосипеди, монтирани вчера от Община Бургас, осигуряват вече безопасния престой на двуколесните превозни средства, превърнали се в един от двата най-често използвани и удобни начини за придвижване до басейните с кал и луга. Вторият, който е с автомобил, също бе улеснен, след като преди повече от месец Община Бургас ремонтира пътя между надлез Каблешково и бариерата при солниците.
"Радвам се, че ръководството на "Черноморски солници" АД, чиято собственост са басейните с луга, прие аргументите ми за подобрения и новите условия са вече факт. Така откликваме на нуждите на нарастващия брой граждани и туристи, посещаващи известните кални бани и вдигаме нивото им", сподели кметът Димитър Николов.

Достъпът до популярните в Бургас и страната бани за калолечение ще бъде допълнително подобрен след предстоящия ремонт на вътрешно ведомствения път, минаващ непосредствено до басейните със сол и луга.

Черната кал способства за бързото зарастване на костни счупвания и лекува почти всички кожни болести, артрити и редица други заболявания, благодарение на високото съдържание на калций, йод и фосфор. Малко хора обаче знаят, че освен да лекува, калта има свойствата да разкрасява и подмладява.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).