Собствениците на павилиони няма да могат да разполагат обектите си в нереализирани зелени площи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:01 / 29.01.2009
808
Собствениците на павилиони няма да могат да разполагат обектите си в нереализирани зелени площи. Това решиха по време на днешното си заседание общинските съветници. По време на заседанието съветниците разгледаха докладната на кмета Димитър Николов, в която той предлага изменения и допълнения на наредбата за преместваемите обекти и рекламна дейност. Съветниците блокираха възможността в неизползваеми зелени площи или изоставени терени до 31 декември 2009 година да бъдат разполагани временни обекти и по този начин не удовлетвориха исканията на търговците по чл. 56. Съветниците решиха още Комисията по законност в Общинския съвет вече да се произнася не само по законосъобразност на решенията, а и по целесъобразност. По този начин се дава по-голяма власт на комисията, която е водеща при повечето решения, най-вече тези, които се отнасят до разпореждане с общинско имущество. Бургаските съветници решиха още решенията на Общинския съвет да се публикуват в интернет страницата на Съвета и на Община Бургас в седемдневен срок.

Дебати се разгоряха в залата при обсъждането на докладната на ГЕРБ за приемане на наредба за именуване и преименуване на обекти с общинско значение на територията на община Бургас. Общинският съветник от „Атака" Валери Симеонов определи наредбата като „некадърен препис" на софийската наредба и пълна с недомислия,с което си навлече възмущението на колегите си. От „Атака" предложиха на ГЕРБ да оттеглят докладната и да я формулират по-добре, но това предложение бе отхвърлено. При гласуването й в зала, обаче болшинството общински съветници отхвърлиха докладната.

По време на гласуването на повечето точки от дневния ред се видя, че „Атака" минава в опозиция. Според бившия вече председател Валери Симеонов се наблюдава мнозинство формирано от ГЕРБ, ДПС и „Център 5".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
16.11.2010 От Общината: Никога не сме водили политика срещу определена група хора
16.11.2010 Дребните търговци готови за протести срещу кмета и общинския съвет
16.09.2009 Изненадваща проверка направиха в незаконната зеленчукова борса
16.03.2009 Съмнения за корупция на ниво кмет и зам.кмет имат от "Атака" заради незаконната борса
26.02.2009 Сриват бараките и павилионите от 2010 год.
23.02.2009 Търговците от зеленчуковата борса продължават с протестите
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).