Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Собствениците на бензиностанции искат държавата да плати за наблюдението на НАП
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 05.01.2011Коментари (0)601
© Burgas24.bg
Държавата да плати разхода за онлайн системата за връзка между бензиностанциите и НАП. За това настояват недоволни собственици на малки обекти за продажба на течни горива в Бургаско. Инвестицията им излизала над 1000 лв., а не около 500 лв. както ги убеждавали през пролетта. Защо наблюдението от НАП да е за наша сметка, питат представители на дребния бизнес? По тази логика в КАТ като ни изпращат снимки за превишена скорост, освен глобите трябва да плащаме и видеокамерата на кръстовището и самата снимка, разсъждават хората.

Много от тях подозират и злоупотреба с цените от страна на фирмите, които предлагат новия модул фискална памет. Разходът е еднократен, но по прости сметки за един обект стойността на фактурата за монтираното устройство към фискалните апарати, заедно с отчитането и пускането в експлоатация, е над 1000 лв., а за големите вериги излиза десетки хиляди.

Всеки собственик на бензиностанции си избира фирма, от одобрените от МФ, специализирана в производство и поддръжка на електронни системи. С нея той работи от момента на пускане в експлоатация на обекта. Същата фирма изработва и модулите с новата памет, чиято цена и поддръжка разгневи част от бранша. Точно там е уловката, обясниха потърпевшите.

"Не мога да си сменя доставчика и да търся по- изгодна оферта за онлайн връзката, защото ще трябва да платя 5 хиляди лева наново за цялостното оборудване на електронните системи на бензиностанцията - техника плюс програма", разказва Димитър Терзиев. По същата наредба, за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, сме длъжни да имаме договор със сервиз за поддръжка на тези системи. Много често една единствена фирма в Бургас, Ямбол и Сливен е оторизирана да обслужва технически даден софтуер, което създава неудобства.

"Малкият частен бизнес едва диша и се опитва да работи нормално. Ние не сме в тежест, а работим и си храним семействата. Нямаме избор и всичко платихме, при тия хайдушки глоби до 10 хиляди лв. с които ни плашат", се жалват хората. И обясняват, че не са уведомени кога и как ще стартира системата, не са правени тестове и няма гаранция дали ще сработи веднага онлайн връзката.

Източник: Дарик Радио









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: