Снежина Маджарова отново председател на ОбС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:18 / 28.10.2011
2625
Снежина Маджарова отново стана председател на новия Общински съвет в Бургас. Новите съветници трябваше да гласуват с една бюлетина, на която имаше квадратчета "ЗА" и "ПРОТИВ". След като приключи тайното гласуване, 7-членната комисия с председател Руслан Карагьозов, преброи 42 бюлетини, които отговаряха на броя подписи.

С 36 гласа "ЗА",5- "ПРОТИВ" и 1 недействителна бюлетина бе избрана за председател на ОбС- Бургас Снежина Маджарова. След като обявиха резултатите председателят каза, че работата в ОС е екипна работа.

"Затова се обръщам към вас - нека да изградим екип от съмишленици. Нека нашата основна задача да бъде работата полза на нашите съграждани. Това, което днес направихме да се закълнем и да се подпишем под клетвения лист да не бъде само една формалност. Да, ние получихме огромно доверие от нашите избиратели. Те пожелаха този ОС да бъде силен такъв, така че аз също си пожелавам, както и на всички вас, да оправдаем очакванията на нашите съграждани. Нека в този ОС, в тази зала говоренето да бъде по-малко. Ние да говорим с нашите избиратели, които да ни казват от какво имат нужда. А това, което те искат от нас, да го сътворяваме в залата на ОС и да продължим да работим за повишаване просперитета и благосъстоянието на нашите съграждани. Пожелава ви успех през следващите 4 години за всички добри неща, които съм убедена, че ние ще направим за нашия град и община", каза Снежина Маджарова по време на встъпването си в длъжност на председател на ОС- Бургас.

След това съветниците пристъпиха към втора точка от дневния ред - избор на временна комисия за изработване на Проект за Правилник за работата на Общинския съвет и постоянните комисии към него. Имаше предложение, направено от Магдалена Манолова от ГЕРБ комисията да бъде от 7 члена. Георги Киров от БСП предложи в комисията да бъде Евгений Мосинов, Георги Манев от СЕК предложи Константин Бачийски, а ДПС предложиха Селим Иса. След поименно гласуване, тъй като предложенията бяха 8, по принципа на висшегласието, комисията се определи в следния състав - Снежина Маджарова, Костадин Луков, Вълчо Чолаков, Живко Димитров, Стоян Евтимов, Евгений Мосинов, Константин Бачийски. Комисията трябва да представи проект за Правилник за работата на Общинския съвет и постоянните комисии към него до 3 ноември. С това приключи първото заседание на новия ОС в Бургас. Следващото заседание е насрочено за 11 ноември.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).