Снежина Маджарова: Отново превърнахме заседанието на ОбС в цирк

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:10 / 23.04.2009
943
Отново превърнахме заседанието на Общинския съвет в цирк. Това каза председателят на Общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова по време дебатите по докладната за промени в Наредбата за преместваемите обекти и рекламната и информационна дейност на територията на община Бургас. Докладната бе внесена от партия „Атака". Най-много дебати предизвика предложението да бъдат узаконени рекламните елементи, за които редовно са плащани дължимите месечни такси, чиито срок е изтекъл, както и тези, за които не е имало произнасяне по вина на община Бургас на искането им за монтаж. Според съветниците от „Атака" това ще премахне едно несправедливо разделяне на наши и ваши, тъй като преди няколко години бившата кметска управа е репресирала бургаските рекламни фирми и сега се цели те да бъдат реабилитирани. Дебатите по докладната отново станаха повод за размяна на остри реплики между съветниците Ваклин Стойновски, Валери Симеонов и Георги Манев. Стойновски обвини вносителите от „Атака", че са се са договорили с рекламните фирми да внесат предложението именно преди изборите, но по думите му по време на изборите ще се види чии ликове и партии ще са на въпросните билбордове. "Аз ще гледам по време на изборите на вашите рекламни билбордове кои политически партии ще бъдат най-добре представени и отивам на една моя много любима теза за т. нар. рекетлама, извършвана от икономическата групировка на г-н Симеонов", каза Стойновски. Валери Симеонов не му остана длъжен и каза, че Стойновски пречупва всичко през собственото си виждане и объркан душевен мир. Симеонов каза, че не очакват никакви дивиденти от внесената докладна, а партията му ще бъде рекламирана там, където си плаща. Диана Йорданова от ГЕРБ попита в залата с тази докладна какво се подкрепя - законите на страната, наредбата, която е гласувана или исканията на някой, за които се водят съдебни дела. „Не влизаме ли в явно противоречие с наредбата, която самите ние сме гласували? На практика ако една фирма, представител, на какъвто и да е бизнес иска да получи разрешение за поставяне, си подава искане, а ако тя има такова за каквото се твърди тук три месеца преди да изтече старото разрешително",каза Йорданова. Тя допълни, че към дадена рекламна позиция може да има интерес от няколко фирми и според общинската наредба ще бъде предпочетена тази, която е предложила най-много инвестиции и ако се приеме докладната на „Атака" общината ще загуби пари.

След повече от час разправии съветникът от ГЕРБ Семир Абумелих предложи да се прекратят дебатите и да се гласува поименно. Докладната събра само 17 гласа в своя подкрепа и не бе приета от Общинския съвет. След гласуването председателят на Общинския съвет приключи заседанието, въпреки че около 50 докладни не можаха да бъдат разгледани заради днешните пререкания. Заседанието на съветниците ще продължи на 28 април.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.04.2009 Валери Симеонов се опитал да узакони билбордове без разрешителни в Бургас, твърди Ваклин Стойновски
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).