Служители от "Бургасбус" преминаха обучение за работа с трудноподвижни хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:17 / 29.09.2009
588
30 служители на фирмата от общинския автобусен превозвач в Бургас са се обучавали за работа с трудноподвижни хора. Това съобщи инж. Петко Драгнев, управител на фирмата. Преминалите този курс са предимно кондуктори, касиери по автогарите, шофьори. Допълнителната квалификация на служителите има за цел да предостави по-добри услуги в обслужването на деца и възрастни с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания. 80 % от автобусите на превозвача осигуряват по-лесен достъп до превозното средство на трудноподвижни хора. Седем са микробусите, с които разполагат от фирмата, по програма „Позвъни и се вози" за обслужването и превоза на хора с проблеми с придвижването.

Обучението на служителите е по реализиран от „Бургасбус" проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", финансиран от Европейския социален фонд. По този проект са преминали допълнително обучение и още 30 служители на постоянен трудов договор във фирмата. Обучението на допълнителни 30 тролейбусни водачи се налага заради изграждането на бъдещ проект за разширение на тролейбусната мрежа.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).