Служители на летищата в Бургас и Варна получиха сертификати за владеене на английски език

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:22 / 16.09.2009
657
На специално тържество днес на летище Варна служители на портовете от Варна и Бургас получиха своите сертификати за успешно завършено чуждоезиково обучение, след като преди това са положили и издържали изпит за проверка на придобитите знания. Курсистите бяха единодушни, че английският език ще им помогне за по-пълната професионална реализация. Според началника на отдел „Човешки ресурси" на летище Варна Пепина Митева, около 50 % от служителите на летището са преминали езиково обучение. Профилът на служителите е бил разнообразен - шофьори, почистващи работници, администратори.

На летище Бургас има открити нови учебни зали, които ще се използват за всички професионални обучения на персонала. „Езиковият курс има значение за годишната атестация и за по-високата квалификация. Възрастовата структура на обучаемите беше между 35 и 50 години, от които 19 души получиха възможно най-високата оценка на изпита", допълни Митева. Според преподавателя Сузана Кръстева, малко от курсистите са били напълно начинаещи, но всички са се справили отлично. Проведени са входящи и изходящи курсови и резултатите са били съпоставени и обобщени.

Беше оповестено още, че персоналът на летище Варна тази година е намален поради реорганизацията на порта. Стажантските програми тази година са били 2 и 3 месеца, обучени са 20 стажанти, които съгласно договора могат да останат на работа на летището още една година.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).