Служител на ВиК осъди дружеството заради глоба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:35 / 02.11.2010
3703
Инженер по инвеститорския контрол във ВиК Бургас осъди дружеството в Бургаския районен съд, научи Burgas24.bg. Той е бил глобен, тъй като е отказал да завиши акт за извършени строително-монтажни работи, касаещи извършване на пътни настилки. Той съобщава и за различни нарушения, които се извършват в дружеството, като сключване на договори с обръч от фирми и системно допускане на конфликт на интереси. Ето и разказа на служителя:

Казвам се Живко Куцаров и съм "Инженер инвеститорски контрол" във ВиК ЕАД - град Бургас. Имам удоволствието да ви съобщя, че осъдих ВиК ЕАД-Бургас, след като със заповед на изпълнителния директор инж. Ганчо Тенев, бях незаслужено дисциплинарно наказан за това, че отказах да завиша акт "Образец 19" за натурално завършени строителни-монтажни работи касаещи извършване на пътни настилки.

Съгласно решение на Бургаски районен съд става ясно, че липсват каквито и да е мотиви при налагането на санкциониращи заповеди. Съгласно договора с "Пътни строежи 2001" АД аз като длъжностно лице следва да го спазвам, а именно да не завишавам както крайната цена на акта, така и единичните цени, които формират отделните технологични операции в акта.

Съдебното дело, което заведох срещу ВиК ЕАД-Бургас се отрази върху работата ми. Тя всъщност изцяло ми беше отнета лично с устна заповед от инж. Ганчо Тенев. Въпреки че го осъдих нямам достъп до служебния ми компютър и съм системно репресиран, като не ми се дава възможност да извършвам служебните ми задължения. Тази агония продължава вече една година, а аз съм редовен служител на дружеството.

Връщайки се на конкретния случай със спечеленото от мен дело ви цитирам решенията на съда:

Бургаски районен съд реши:
Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - гр. Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати на Живко Събев Куцаров сумата от 520 лева, представляваща направените по делото съдебни разноски.
Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - гр. Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати в полза на Държавата държавна такса върху уважените искове в общ размер 160 лева.


И в заключение бих искал да ви кажа, че във ВиК ЕАД - гр. Бургас от години системно се извършват строително-монтажни работи единствено с обръч от фирми, които не работят в интерес на дружеството и разбира се на държавата.

Допуска се явен конфликт на интереси от страна на изпълнителния директор. Тези мои твърдения могат да бъдат доказани с факти и конкретни обекти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).