Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Служител на ВиК осъди дружеството заради глоба
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 02.11.2010Коментари (0)3702
© Burgas24.bg
Инженер по инвеститорския контрол във ВиК Бургас осъди дружеството в Бургаския районен съд, научи Burgas24.bg. Той е бил глобен, тъй като е отказал да завиши акт за извършени строително-монтажни работи, касаещи извършване на пътни настилки. Той съобщава и за различни нарушения, които се извършват в дружеството, като сключване на договори с обръч от фирми и системно допускане на конфликт на интереси. Ето и разказа на служителя:

Казвам се Живко Куцаров и съм "Инженер инвеститорски контрол" във ВиК ЕАД - град Бургас. Имам удоволствието да ви съобщя, че осъдих ВиК ЕАД-Бургас, след като със заповед на изпълнителния директор инж. Ганчо Тенев, бях незаслужено дисциплинарно наказан за това, че отказах да завиша акт "Образец 19" за натурално завършени строителни-монтажни работи касаещи извършване на пътни настилки.

Съгласно решение на Бургаски районен съд става ясно, че липсват каквито и да е мотиви при налагането на санкциониращи заповеди. Съгласно договора с "Пътни строежи 2001" АД аз като длъжностно лице следва да го спазвам, а именно да не завишавам както крайната цена на акта, така и единичните цени, които формират отделните технологични операции в акта.

Съдебното дело, което заведох срещу ВиК ЕАД-Бургас се отрази върху работата ми. Тя всъщност изцяло ми беше отнета лично с устна заповед от инж. Ганчо Тенев. Въпреки че го осъдих нямам достъп до служебния ми компютър и съм системно репресиран, като не ми се дава възможност да извършвам служебните ми задължения. Тази агония продължава вече една година, а аз съм редовен служител на дружеството.

Връщайки се на конкретния случай със спечеленото от мен дело ви цитирам решенията на съда:

Бургаски районен съд реши:
Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - гр. Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати на Живко Събев Куцаров сумата от 520 лева, представляваща направените по делото съдебни разноски.
Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - гр. Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати в полза на Държавата държавна такса върху уважените искове в общ размер 160 лева.


И в заключение бих искал да ви кажа, че във ВиК ЕАД - гр. Бургас от години системно се извършват строително-монтажни работи единствено с обръч от фирми, които не работят в интерес на дружеството и разбира се на държавата.

Допуска се явен конфликт на интереси от страна на изпълнителния директор. Тези мои твърдения могат да бъдат доказани с факти и конкретни обекти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: