Случайно преминаващ патрул намери пребит на плажа младеж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:13 / 16.07.2010
1106
34-годишен мъж бе открит в безпомощно състояние на територията на Централния плаж в Бургас от случайно преминаващ патрул на СОД на ОДМВР, преди да пристигне екип от Първо РУ, получил сигнал 15 минути по-рано, съобщиха от полицията. Във връзка с подаден сигнал и последвалите действия от страна на полицейските служители и екипа на "Спешна медицинска помощ", е извършена проверка за координацията на работата на Единен европейски номер 112 и двете служби. Констатирано е, че:
- в 14:00:07 ч. на тел. 112 е постъпило обаждане с информацията: "На централен плаж - пребит мъж на терасата на бившата дискотека - в съзнание е, целия е в кръв";
- в 14:01:25 ч. - сигналът е изпратен по електронен път на Оперативна дежурна част - ОДМВР Бургас и "Спешна помощ";
- в 14:01:58 ч. - са върнати обратни връзки от двете служби, че е изпратен по един екип;
- в 14.02 ч. сигнала от оперативната дежурна част - ОДМВР Бургас е прехвърлен в Първо Районно управление "Полиция" Бургас. Информирани са два полицейски екипа - единият от които е осъществявал охраната на мобилната станция на "Паспортна служба" (с местонахождение по време на получаване на сигнала в близост до ул. "Христо Ботев" 46 ОДМВР Бургас), а вторият от Полицейски участък "Победа" е превозвал лице в нетрезво състояние до Заведението за отрезвяване. Със сигнала е натоварен първият екип, който тръгва към местопроизшествието, но отивайки към бившата дискотека "Бар код" (изгоряла в началото на сезона), е констатирано че информацията за местоположението не е точна. Последвало е второ обаждане от тел. 112, с което вече е уточнено, че се касае за бившата дискотека "Нептун" и патрула се е отправил в тази посока;
- в 14:11:48 ч. на тел. 112 е получено повторно обаждане, за това че все още няма екип, като по телефона отново са уведомени оперативната дежурна част на ОДМВР Бургас и Спешна помощ;
- в 14.15 ч. по данни на "Спешния център" екипът им е пристигнал на местопроизшествието, а минути по-късно е дошъл и полицейския автопатрул, който първоначално е посетил бившата дискотека "Бар код" , а в последствие се е отправил към бившата дискотека "Нептун".

Междувременно около 14.17 ч. автопатрул на СОД - ОДМВР Бургас, изпълнявайки всекидневния си маршрут спира на входа на стария Централен плаж (в близост до пицария "На кея"). Към полицаите се отправя подалата сигнала бургазлийка, която вероятно заблуждавайки се че това е патрула на Първо Районно управление "Полиция" Бургас, започва да пита служителите защо закъснели и не са се отзовали по-рано.

Служителите на СОД заедно с нея са се отправили към местопроизшествието, като са провели първоначален разговор с пострадалия и вероятните свидетели. Минути по-късно на местопроизшествието е дошъл и патрула на Първо Районно управление "Полиция" Бургас, който поел обслужване на мястото на инцидента. Констатирано е, че пострадал е 34 годишен мъж, който е заявил, че от трима младежи му е нанесен побой с метална тръба и са му ограбени мобилен телефон, сумата от 20 лв., дънков панталон, синя тениска, маратонки и слънчеви очила.

В резултат на оперативно-издирвателните действия, предприети от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас са установени извършителите на престъплението. Това са криминално проявените Т.К., 20 годишен, Х.В., 17 годишен и М.М., 23 годишен, и тримата от Бургас. От извършените претърсвания са иззети инкриминираните вещи и същите са оставени на съхранение в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас. М.М. и Т.К. са задържани за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).