Сливенският похитител обжалва присъда утре в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:31 / 06.02.2012
732
"Похитителят от Сливен" Стефан Стефанов ще обжалва утре пред състав на Апелативен съд Бургас наложената му присъда от 14 години и половина затвор. Стефанов получи ефективната присъда заради това, че на 23 март миналата се опита да извърши въоръжен грабеж в банков клон в Сливен.

По време на нахлуването в клона на Инвестбанк в центъра на Сливен Стефанов простреля охранителя Станчо Станев. Държа като заложници близо три денонощия пет жени-банкови служителки. След дълги и мъчителни преговори Стефан освободи жените една по една без да нарани нито една от тях.

Стефан бе обвинен за редица престъпления и получи 11 години затвор заради това , че се е опитал да убие охранителя на банката. Той беше признат за виновен и за това, че е извършил въоръжен грабеж в особено големи размери, както и за задържането на заложници. По това обвинение Стефанов получи още от три до три години и осем месеца ефективна присъда в зависимост от времето, за което е задържал служителките.

Адвокатът на Стефанов адвокат Марин Марковски обяви, че ще обжалва решението на съда, защото не смята, че клиентът му трябва да бъде съден за опит за убийство. Самият Стефанов преди дни в интервю за " Часът на Милен Цветков" по НОВА ТВ заяви, че осъзнал вината си и не е мислил да нарани никой от служителите в банката. Той обясни, че се интересува редовно за състоянието на ранения охранител Станчо Станев. Стефанов разказа, че иска да се извини на всяка една от жените, които е държал в плен, но те не пожелали да се видят с него.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
27.02.2013 Делото срещу банковия похитител от Сливен започва отначало
08.01.2013 Отменят присъдата на банковия похитител?
08.01.2013 Пак гледат делото срещу банковия обирджия в Сливен
07.03.2012 Банковият похитител от Сливен ще лежи повече в затвора
15.02.2012 Искат 20 години затвор за похитителя от Сливен
15.02.2012 Банковият обирджия от Сливен се изправя пред съда днес
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).