Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Следващото заседание на ОбС ще е с новата система за електорнно гласуване
Автор: Екип Burgas24.bg 14:30 / 26.03.2013Коментари (0)2273
© Burgas24.bg
Системата за електронно гласуване обсъждат съветниците в Бургас. Точката е седма в дневния ред. От НФСБ поискаха повече разяснения за самата система. Председателят на общинския съвет Снежина Маджарова каза, че тя и председателите на комисии за сега са преминали обучение, но предстои системата да бъде изпробвана на заседанието през април.

Тя разясни за начина, по който ще действа системата, начините на гласуване, искане на думата за изказвания, за реплика. По време на обясненията стана ясно, че единсвето при таен вот тази електронна система няма да се ползва. Друг съветник от НФСБ поиска да бъде приет и ред, по който да се действа, ако системата откаже и не работи.

Димитър Людиев от ГЕРБ каза, че редно би било да се решава за резервен вариант едва след като се тества системата. Валентин Касабов от НФСБ заяви че колкото и да не им се вярва на някои е възможно софтуера да се манипулира така, че да се отнеме и малката възможност на опозицията да се изказва и да си казва мнението, като се заложат съответните параметри и им се краде от времето".

Зам.-председателят на Общинския съвет Костадин Луков, попита защо само от групата на НФСБ са така подозрителни и търсят конспирация във всичко.

Евгений Мосинов от БСП заяви, че чисто технически може да се получи така, че съветниците да не могат да гласуват поради самата технология на нормативните актове. Той предложи промяната в правилника за организацията на работа на общинския съвет да влезе в сила от момента на изграждане и въвеждане в експлоатация на електронната система за гласуване.

Снежина Маджарова възрази, че това предложение противоречи на правилника, тъй като по време на заседанието на общинския съвет не могат да се правят нови предложения за промени в организацията му на работа, а и не й е съвсем ясно направеното предложение. Тя зави, че на практика системата е напълно готова, на 5 април общинските съветници ще бъдат обучени да работят с нея. В момента единственото забавяне е дошло от оборудването на залата.

Съветникът Мосинов попита дали председателят на общинския съвет Маджарова категорично ще гарантира, че на следващото заседание електронната система ще работи безупречно и ако е така биха подкрепили докладната без допълнителни условия. Дебатът продължи в стил реплики и дуплики между съветниците от ГЕРБ и НФСБ. При гласуването, точката бе приета с мнозинство.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: