Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
След създаване на клъстър на транспорта може да последва и такъв на туризма за Бургаски регион
Автор: Екип Burgas24.bg 17:22 / 25.02.2011Коментари (0)551
Нищо не пречи след създаването на клъстър на транспорта да последва и създаване клъстър на туризма, каза пред журналисти Божидар Данев - изп. председател на Българска стопанска камара. По думите му дори е задължително да има клъстър в туризма. "След това можем да говорим за връзка между двата сектора, с какво сектора на транспорта може да помогне на сектора на туризма.

Туризъм означава също транспорт. Според Данев като цяло създаването на клъстър в определени области на икономиката цели да обедини усилията на предприятия и административната мощ в съответния регион, и възможностите на други институти, които имат отношение към съответния отрасъл или подотрасъл. "Клъстър на транспорта се прави в Бургас, защото с изграждането на магистралата София Бургас, на практика Бургас става едно изключително добро място за логистика и провеждане на транспортни услуги.

Бургас ще излезе с едни гърди напред сравнено с други региони на страната. От тук нататък желанието за изграждане на логистични центрове в страната и в самия град ще нарасне неимоверно много", каза Данев. България е един от големите износители на транспортни услуги и обединяването на усилията според Данев, означава по хоризонтални линии, на ниво отрасъл да се засили това присъствие в региона. Той бе категоричен, че така ще има нови работни места и оживяване на целия регион. "Като се развие един елемент на икономиката, който е с висока добавена стойност, ще се повиши потреблението на горива, което е също част от развитието на региона", каза още Данев и добави, че предстои сериозно преструктуриране на икономиката в Бургас. Дейности, които са разхвърлени ще бъдат събрани на едно място. Според него това ще минимализира транспортната задача и разходи, като това ще позволи да бъдат освободени транспортните мощности за други цели. 

Днес следобед ще се реши кога ще се учреди клъстъра на транспорта, а каква дейност и как ще се осъществява тя, е въпрос на следващи срещи. Интерес от страната на фирмите в бранша вече има. До голяма степен изграждането на такъв клъстър ще подпомогне и реализирането на проекта "Супер Бургас", стана още ясно по време на срещата.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
Детска болница в Бургас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: