Слагат нови модерни спирки по пътя Бургас - Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:39 / 23.03.2010
628
Под егидата на областния управител Константин Гребенаров в края на миналата година стартира кампанията „Заедно да изградим модерен и съвременен облик на Първокласен път Е - 87" Началото на тази инициатива бе поставено с откриване на представителна плоча - лого пред входа на Военноморска база Бургас - най-голямото Военноморско съединение в Република България. Тогава в мероприятието взеха участие и оказаха финансова подкрепа редица фирми, както и Общините Бургас и Созопол.

Днешната среща, която организира губернаторът бе с цел да се направи втората конкретна стъпка, а именно поставяне на нови, модерни автобусни спирки от страната на пътя Бургас - Созопол, респективно от страната на пътя Созопол - Бургас. Освен това присъстващите обсъдиха възможността за почистване и озеленяване на района около автобусните съоръжения, с което да се продължи инициативата по модернизация и облагородяване на пътя за Южното Черноморие. До три седмици трябва да стане ясно какви суми са необходими за изпълнение на тези задачи. До края на тази седмица ще се проведе и среща между Командването на Военноморската база и Областно пътно управление, за да се уточни на място цялостното логистично изпълнение на проекта. Присъстващите се уговориха следващата работна среща да се проведе на 31 Март 2010г. /сряда/ на самия път Бургас - Созопол в близост до кръстовището на поделението.

„Радвам се, че кметовете на Бургас и Созопол изказаха желание да се включат в тази инициатива, разчитам че с общи усилия ще успеем да реализираме докрай кампанията, която подехме, от което местните жители, гостите и туристите, решили да посетят областта ни само ще спечелят", заяви в заключение Гребенаров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).