Слагат климатици в крановете на пристанището

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:58 / 01.10.2012
929
25 кранови кабини в Пристанище Бургас ще бъдат снабдени с климатици. Това съобщи директорът на порта Диян Димов. Инвестицията в подобряването на работната среда е част от проекта "Безопасен труд - мотивирани заети лица" по ОП "Развитие на човешките ресурси", който от август месец се изпълнява в бургаското пристанище.

Освен крановете ще се климатизират и 10 помещения в които работниците се подготвят за работа, почиват или изчакват пристигане на поредния кораб за обработване. Общо от мярката за климатизация на работните помещения ще се възползват 115 работници. На други 616 ще бъде предоставено лично предпазно работно облекло. Така изпълнението на проекта ще обхване всички работещи на територията на пристанището. Общата стойност на проекта е 232 900 лева, като 185 155 са средствата отпуснати по оперативната програма, а съфинансирането от страна на бургаското пристанище е 47 744 лева, съобщи по време на пресконференцията ръководителят на проекта Иван Тончев.

Подготовката на проекта е продължила половин година като в нея са участвали освен специалисти от ръководството, но и представители на синдикалните структури и началниците на отдели.

"В пристанище Бургас, като сложен производствен организъм има изключително голямо поле за подобряване на условията на труд. Това се отнася както по подемно транспортните машини така и за осигуряването на лични и предпазни средства и облекла на работещите, голяма част от които извършват трудовата си дейност на открито в дъжд, в сняг и в пек. Докерите и механизаторите, помощния и обслужващ оперативен персонал изпълняват дейността си на открито. В тази връзка целта е адаптиране на управленските процеси във фирмата към нов подход при регламентиране и нормиране на труда", каза Диян Димов.

Други цели по проекта са изграждане на система стандарти за управление, включваща въвеждане на стандарт, отговарящ на съвременните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд и намаляване на заболеваемостта и трудовите злополуки. Според ръководството на порта изпълнението на проекта ще доведе до повишаване на мотивацията и производителността на работещите в пристанището.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).