Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Скочиха цените на "Гражданска отговорност" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 15.11.2010Коментари (2)3266
© Burgas24.bg
Има увеличение на цените на застраховка "Гражданска отговорност" от миналата седмица в Бургас. Това каза Красимира Омайникова, бургаски брокер. "От събота Държавният Финансов Надзор наложи нови цени. Финансовият надзор е регулатор, който определя цените и, с когото, общо взето, застрахователите се съобразяват. Новите промени в цените са, че се премахват всички бонуси, премахват се и процентите, които компаниите даваха минали години. Цените започват от 126 лева в зависимост от автомобила. В цената на застраховката се включва 10 лева за гаранционен фонд, който се разпределят както следва: 8.50 лева за гаранционен фонд и 1.50 лева за обезпечителен фонд, коментира Омайникова.

"Гаранционният фонд е създаден 1997 година и има за предмет на дейност извършване на плащанията на обезщетенията по задължителните застраховки " Гражданска отговорност" и "Злополука на пътниците в обществения транспорт". Целта му е да обслужва пострадалите лица, предявили претенциите си за обезщетение. Най-вече функциите му са да администрира единната система за отчитане на задължителните застраховки, издаването и администрирането на знака ,удостоверяващ сключването на гражданската отговорност. Това са стикерите, които се слагат на предното стъкло на колата. Също така и изплащането на дължимите обезщетения, както и предоставянето на всяка една информация във връзка с изплащането на обезщетението на тези, които са пострадали. В обезпечителният фонд се правят вноски от всички лицензирани застрахователи с цел обезпечаване на застрахователните вземания.

С него един вид се гарантират всички застрахователни вземания, които произтичат от застраховка "Гражданска отговорност" и "Злополука на пътниците в обществения транспорт" при евентуална несъстоятелност на застрахователя", каза още брокерът. Омайникова допълни, че за нередовен шофьор и отказ на застрахователя да изплати обезщетение се счита този, който не е минал годишния технически преглед. Този, който има неплатен акт за неплатени глоби на пътя, защото според застрахователят този шофьор е недобросъвестен. Също така този, който не си е сменил гумите- от летни със зимни. Това са добри основания застрахователят да не изплати обезщетението.

"Когато има ПТП задължително да не се мести колата от катастрофата и да се обадят на КАТ. Ако КАТ откаже да дойде на мястото на произшествието, да поискат входящ номер на обаждането. И след разрешение на КАТ да се мести колата. Телефоните, на които гражданите могат да звънят при настъпило ПТП, са на КАТ или на 112", уточни Омайникова. Според нейните думи глобите за ненаправена застраховка'' гражданска отговорност" започват от 400 лева.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Факт е че много дружества са на загуба от ГО. Това се дължи на различни обстоятелства. Най-вече заради някои необосновани разходи, които ще се намалят с настоящите промени. Точно така ще се подобри изплащането на обезщетения.
0
 
 
Г-жа Омайникова ни омайва с поредните абсурди на н.в. българския чиновник - застрахователя считал за недобросъвестни тези които не са минали ГТП, имат неплатени глоби и не са сложили зимни гуми !!! За едно нарушение и една неплатена глоба си недобросъвестен, но за осем нарушения ако си платиш осемте глоби си добросъвестен ! Зимните гуми пък просто без коментар, само съжаление за некомпетентноста.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: