Сирийците в Бургас скочиха срещу тиранина Асад и Русия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:58 / 04.07.2012
1006
Вчера вечерта представители на Сирийската общност в Бургас открито обвиниха Русия, че помага на силите на Башар Асад, които по думите им водят до унищожаване не само на сирийския народ, но и на европейската култура, предаде репортер на Burgas24.bg.

По думите на Осама Башир "Русия е против сирийския народ. От техните ръце капе кръвта на нашия народ. Те не спират да подкрепят Башар Асад с оръжия и политиката му. Ние сирийския народ ще кажем на Русия, че Башар Асад ще падне и тогава няма да има място за Русия в нашата държава"

От общността в морския град прогнозират още не повече от 4 месеца управление на режима на Башар Асад и изразяват надежда, че световните сили ще се намесят в разрешаването на конфликта.

Светлана Мохамед е убедена: " Истината е само една. Сирия е в ръцете на един тиранин, който се е вкопчил здраво във властта и убива собствения си народ без капка свян, за да запази властта си със силната подкрепа на фалшивите си приятели и поддържници". И изнесоха данни за икономическите интереси от страна на Руската Федерация в Сирия, които по думите им са основна причина за безусловната подкрепа на действащия режим на Асад.

Сирийските граждани в Бургас са убедени, че войната води до унищожаване не само на техните близки. Те обясняват, че наред с масовото избиване на невинни хора в страната умират и корените на европейската култура Безценни византийски средновековни съкровища биват разграбвани и разрушавани.

Сирийските граждани са убедени, че българското правителство може да помогне на техните близки и роднини, които в момента се намират в родината си под обстрела на куршумите. Затова "единствено искаме от българската държава една малка подкрепа, която може би трябва да се изрази в това, да отвори вратите си, както и Турция направи, да приема сирийски бежанци" - допълни Светлана Мохамед.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).