Сините предлагат премии за учителите на отличени деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:03 / 15.10.2011
1607
Да се въведат финансови стимули от общинския бюджет за учители, чиито деца са постигнали отлични резултати по време на олимпиади и състезания. Това е идея на "Синята коалиция", която бе представена от Таня Рускова, кандидат за общински съветник, по време на среща с дейци на културата.
"В Бургас има много талантливи деца, които са постигнали отлични успехи на олимпиади и състезания и са прославили училищата си. Техните учители заслужават не само похвала, но и финансови стимули", каза Таня Рускова. Според нея е напълно възможно тези средства да бъдат осигурени от общинския бюджет.

Друга идея на "Синята коалиция" в сферата "Култура и образование" е въвеждане на едносменен режим в училищата чрез осигуряване на допълнителни сгради. "Недопустимо е две гимназии - например немска и английска да учат в една сграда. Първата смяна започва в 7.15 часа, това е много трудно за пътуващите ученици, особено от други населени места", обясни Таня Рускова. Подобен проблем съществува и с френската и математическа гимназии, които също делят една сграда. В същото време има сгради, които пустеят - например бившето Немско училище. Има и училища, в които има малко ученици и те не използват сградите си пълноценно.

Изработване на общинска система за рейтинг на средните училища, изграждане на велосипедни паркинги в дворовете и въвеждане на електронни дневници, от които родителите да могат да разбират оценките на децата си в реално време - това са само част от идеите на "Синята коалиция", които бяха представени на срещата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).