Ще има съкращения на железничари в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:29 / 14.12.2009
497
Съкращения на железничари в Бургас ще има и в момента тече процедура по избора на работници, които ще останат без работа съобщи  Иван Стоянов, регионален координатор на железничарския синдикат в Бургас. По предварителни данни около 200 души ще останат без работа в региона, като те са предимно от „Товарни превози".

"Работодателят вече прави подбора между работещите. Определени са поименно част от работниците, които ще бъдат съкратени, а работодателят ги е уведомил писмено", каза Стоянов. Той допълни, че на 16 или 17 предстои среща с работодателя. Позицията на синдиката е, че една част от железничарите трябва да бъдат запазени.

"В момента ако наистина е намалял обема на работа, все пак се очаква съживяване на икономиката. Това са специалисти, които не се създават за ден-два, минава дълъг период и това е необходимо да се вземе предвид от работодателя. Нашето становище е да не се избързва със съкращенията, които са свързани с безопасността и сигурността на влаковата работа", каза Иван Стоянов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).