Шампиони по борба идват да открият „Стена на славата” в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:02 / 05.11.2009
1157
На 6 ноември (петък) в 17 ч. официално ще бъде открита „Стена на славата". Тя се намира на територията на бензиностанция Лукойл - 5 км. (изход Бургас-София).
На стената, която е с внушителни размери, са изобразени най-запомнящите се моменти от състезания, на най-известните ни борци по свободна и класическа борба. Всички те са носители на отличия от олимпиади, световни и европейски шампионати.

Идеята за изработването на този своеобразен паметник на славата е на европейския и вицесветовен шампион и заслужил майстор на спорта Дончо Жеков. Събирането на автентичния снимков материал и изработката на съоръжението са отнели повече от половин година. 

Най-старият кадър на стената е от 1956 г. от олимпиадата в Мелбърн. Тогава Никола Станчев печели първото олимпийско злато за България по свободна борба. Запечатани са и подвизите на Боян Радев, Димитър Добрев, Еньо Вълчев, Петър Киров и др.

На церемонията по официалното откриване на „Стената на славата" ще присъстват и много от живите легенди в борбата. До момента присъствие са потвърдили Боян Радев, Александър Томов, Станка Златева, Байо Баев, Янчо Патриков, Руси Петров и Петър Иванов и Иван Янков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).