Сезонът на сватбите в Бургас е между април и октомври

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 18.06.2010
507
В Бургас е сезонът на сватбите, наблюдава се завишен интерес от страна на желаещите да сключат граждански брак в месеците от април до октомври. Това каза Магдалена Карастоянова, управител на ОП "Обреден комплекс" в Бургас. През 2008 година са сключени 1071 брака, а 2009 година въпреки финансовата криза браковете са само с около 20 по-малко - 1046. По наблюденията на Карастоянова бракосъчетаващите се имат интерес към изнесените ритуали. През седмицата сключват граждански брак в присъствието на своите свидетели в ритуалната зала пред длъжностно лице, след което организират сватбени тържества, които са предимно в градините на хотели и ресторанти.

"Имали сме случаи и в Морската градина, случвало се е да има сключен брак на плажа и на яхта", припомни си Карастоянова. "Не мисля, че икономическата криза се отрази на желаещите да сключат граждански брак. Има и по-скромни тържества, има и по-пищни сватби", допълни тя. Посоката е към увеличение на делничните бракове. Младоженците предпочитат да сключат паралелно светски и църковен брак, коментира Карастоянова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).