"Седмица на вкуса" в Бургас
Бивши и настоящи ученици от ПГТ: | виж още |
|
"Седмицата на вкуса" се провежда във Франция от 15 до 21 октомври. Освен в града на вкуса и виното тя се чества и в редица други европейски страни, разказа директорът на Алианз Франсез - Бургас Добрина Маринова. Във Франция празниците са в големи ресторанти, където известни готвачи приготвят изискани рецепти с дегустация на прочути вина.
В Гимназията по туризъм в Бургас всяка година се организират ателиета с известни френски готвачи. Една година Стефан Грожан беше приготвил гъши дроб с българска ракия, посочи Маринова. Тази година ни гостува Никола Касар, известен готвач, който работи в ресторант "Гастрономик", а през лятото - във вили на известни личности. Рецептите, който той ще приготви утре от 09.00 часа, са суфле от шоколад и бадеми и ризото с паста. След презентацията ще се проведе среща-разговор във Френската гимназия.
През седмицата в Алианс Франсез ще има ателиета, свързани с френската кухня, а два филма, свързани с кулинарията, ще бъдат прожектирани в регионалната библиотека.
Източник: Радио "Фокус"