Сдружение "Младежки Глас" официално член на Национален Младежки Форум

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:56 / 15.11.2010
699
През изминалия уикенд представители на най-големите национални младежки организации учредиха в гр. Пловдив свое обединение, което си постави за цел да бъде изразител на мнението на младите хора, партньор на институциите и защитник на интересите на младежките организации в България. Създаването на Националният Младежки Форум бе инициатива, която бе подета преди близо година от представители на редица младежки структури в цялата страна, подкрепена от родни и чужди институции. България бе единствената страна в ЕС, освен Полша, която до момента нямаше национален колективен орган на младежките организации. На учредителното събрание в гр. Пловдив представителите на големите младежки организации в страната избраха за свое ръководство, членове и приоритети.

Сдружение "Младежки Глас" взе участие в създаването на този форум, както и в подготвителната процедура, която започна преди близо година. В гр. Пловдив организацията бе представена в лицето на Станислав Мъжгълов /зам.-Председател MГ клон София/.

"Изключително съм доволен от учредяването на НМФ, един от основните приоритети на Младежки Глас и НМФ е да защитаваме и развиваме правата на младите" - коментира Мъжгълов. Събитието бе уважено от редица представители на институциите, сред които г-жа Ирена Каракачанова - дирекор дирекция "Младеж" в МОМН, получени писменни поздравления от Европейски Младежки Форум, студентски съвети и поздравително писмо от проф. Сергей Игнатов - Министър на образованието, младежта и науката.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).