Само по 30 лева коледни надбавки ще получат пенсионерите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:30 / 25.11.2009
1003
Едва 30 лева коледна надбавка могат да получат пенсионерите през тази година. По толкова може да отпусне оскъдния държавен бюджет. За финансовата помощ от него са предвидени близо 66 млн. На сумата от 30 лева едва ли може да се зарадва някой, било то и пенсионер. Въпреки това парите са си пари и всеки възрастен би ги приел, пред това да не получи нищо.

"Дали ще ни дадат, аз чувам, че нямало да има"; "За какво по напред тези пари, онзи ден дадох 80 лева за лекарства";"Незнам, аз съм със 80 лв. пенсия, сина ми не работи. Какво да правя, иде ми през терасата да скоча..", жалваха се пенсионерите пред репортера на Burgas24.bg.

Хората винят предходното правителство за липсата на средства за коледни надбавки през тази година. "Масларова се оправи тя... окрадоха всичко и за тази година не останаха";"Сега защо ще дават на тези с 100 лв. пенсия 100 лева и на тези с 100 лв. пенсия пак толкова."

За сравнение: през 2007 г. възрастните получиха еднократно за Коледа 100 лв., а м.г. по 150 лв. До този момент никой от новия кабинет не е поставял въпроса с надбавките на дневен ред пред НОИ. Дали ще има коледни изненади ще стане ясно съвсем скоро, тъй като изплащането на декемврийските пенсии, с които трябва да се преведат и добавките започва от 7-о число на месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).