Само на две места в центъра продават коледни елхички

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:09 / 22.12.2009
574
Четири разрешителни са издали от териториална дирекция "Приморие" на търговци да продават коледни дръвчета в Бургас, съобщи директорът на дирекцията Стефан Дубаров. Три от разрешителни са издадени за островчето между улиците „Цар Симеон Първи" и „Стефан Стамболов" и едно разрешително има за общинския пазар на улица „Цар Калоян".

Естествени елхички в Бургас има макар на много малко места. Цените им са различни според вида и големината започват от 10, 15 до 20 лева. Някои от продавачите са категорични, че хората предпочитат мириса на естественото коледно дърво и че тази година донесените от Родопите дръвчета са свършват много бързо. Други пък споделиха, че търговията не върви, като отдадоха това на кризата.

Търговците допълниха, че вече са им направили няколко проверки за произхода на дръвчетата от Горското и служители на общината. Малцината, които оглеждаха коледните дръвчета обясниха, че в техните семейства на почит са истинските ели, а не пластмасови и за това и тази година ще заложат на традицията да имат ухаещо коледно дръвче у дома за празниците.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).