Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Само един сигнал за съмнение за отравяне на пчели е подаден в БАБХ- Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:14 / 26.08.2013Коментари (2)1140
©
Само един сигнал за съмнение за отравяне на пчели е подаден в Областна дирекция на БАБХ- Бургас (Българска агенция по безопасност на храните). Това съобщи д-р Георги Пискюлиев, началник отдел "Здравеопазване на животните" към областната дирекция. Сигналът се е отнасял за пчелин на територията на община Средец.

По закон земеделците действително обявяват дните, в които ще пръскат площите с препарати в местните кметства, а копие от графика се препраща и в областната дирекция на БАБХ. В тази посока действа и нарочна наредба за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините на провеждане на растителна защита. В нея е описан конкретния ред как да се действа когато се установи измиране на пчелите. При констатиране на смъртност в пчелина стопанинът трябва да подаде до 24 часа жалба в Областната земеделска служба с копие до кмета на населеното място, каза д-р Пискюлиев.

" За съдействие директорът на областната служба "Земеделие" незабавно уведомява "Растителна защита" и свиква една постоянна комисия, която си съществува по Закона за пчеларството във всяка една община. Комисията посещава до 24 часа от получаване на жалбата пчелина или пък в срок от три дни, ако има празници или почивен ден. В състава на комисията влиза ветеринарен лекар, който взима проба от измрелите пчели. Изпраща се акредитирана лаборатория и впоследствие получаваме резултата", обясни специалистът.

Той допълни, че в случая със Средец въпреки съмненията за отравяне това не е било доказано след направените изследвания. Георги Пискюлиев каза, че е редно при констатиране на смъртност пчеларите да уведомяват местните кметства и областната служба по земеделие, за да бъдат направени проверки и да се установи каква е причината за смъртността на пчелите.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това съобщи д-р Георги Пискюлиев, началник отдел "Здравеопазване на животните"- Такъв дофтор , които си яде пациентите. Пародия.
0
 
 
Само един сигнал за съмнение за отравяне на пчели е подаден в БАБХ- Бургас- голям смях на едно и също място контрол за кучета и хора. Егати тъпата държава. Миш -маш. Манджа с грозде.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: