СДС откри клуб в квартал "Победа"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 28.04.2010
588
СДС-Бургас откри снощи официално новия си клуб в квартал „Победа". 15-тият по ред клуб на сините в морския град се намира на ул. „Чаталджа"№8. Клубът вече наброява 43-ма души. Негов председател е Димо Рачев. Снощи официално бяха връчени партийните книжки на нови членове, жители на квартала. "Откриването на клуба е голям пробив на сините в този район, където преобладава ромското население", каза Димо Рачев. Той подчерта, че до този момент в "Победа" не е имало клуб на СДС.

Членовете на общинското ръководство на СДС, които бях на откриването, увериха присъстващите, че ще се опитат да превърнат клуба в гнездо, което привлича мислещи хора. Повече от два часа продължи срещата между тях и жители на квартала. Хората се оплакаха от липсата на медицински център, ежедневните кражби по домовете, както и кражбите на улични шахти. Дошлите на срещата изказаха мнение, че полицейското присъствие в квартала е безрезултатно. „Не се чувстваме защитени в домовете си. Вечерно време е ад. Циганите влизат в къщите и ни обират, защото се чувстват безнаказани. По улиците няма осветление. Подложени сме на денонощен чалга-тормоз", споделиха хората.

От ръководството на СДС-Бургас те получиха уверение, че в най-скоро време ще се проведе съвместна среща с директора на Областна дирекция "Полиция"-Бургас, на която жителите да изложат проблемите и тревогите си лично на него, за да се вземат адекватни мерки срещу престъпността в кв. „Победа". Според новия Общ устройствен план кварталът става супер атрактивен, обясни на присъстващите зам.-кметът Костадин Марков. „Отмине ли кризата, в района ще дойдат много инвестиции", увери той и допълни, че предстои асфалтиране на улиците в квартала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).