С военен ритуал почетоха паметта на загиналите български войни в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:11 / 07.11.2009
580
С военен ритуал почетоха паметта на загиналите български воини на Архангелова задушница в Бургас, съобщи Петър Парушев, Началник Отдел "Култура, маркетинг и реклама". Той се проведе пред Военния клуб в града. Там бяха положени венци и цветя на паметника на загиналите от 24-ти Приморски полк. На ритуала присъстваха областният управител Константин Гребенаров, зам.-областният управител Златина Дукова, кметът на Бургас Димитър Николов, командирът на Военноморска база - Бургас комодор Георги Мотев, представители на обществени и политически организации, много бургазлии. В ритуала участваха части на транспортния батальон, Военноморска база - Бургас и противовъздушните сили. Водосвет и панихида за загиналите български воини отслужи ставрофорен иконом отец Борис Беров Пред Военния клуб прозвучаха изпълнения на представителния духов оркестър на Бургас.

Мероприятията, организирани за Архангелова задушница, започнаха сутринта на Гробищния парк на Бургас. Пред Обредния дом в парка беше отслужена заупокойна молитва за починалите.

За бургазлии днес бяха осигурени допълнителни автобуси, които пътуваха в часовете преди обед от комплексите на града до Гробищния парк.

Източник: р. "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).