С нова спортна площадка се сдобиха френската и математическата гимназии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:59 / 20.10.2011
1606
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Христо Ботев":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от Френската и Природо-математическата гимназии в Бургас вече ще могат да провеждат тренировките си и да спортуват на нова и модерна спортна площадка. Тя се намира в двора на учебните заведения, които се помещават в една сграда, и е част от общинската програма за извънкласна дейност на училищата в областта на спорта.

Площадката е оборудвана с нови, модерни и мултифункционални фитнес уреди - успоредка, катерушка и лостове. Спортните съоръжения са разположени на различни нива, което позволява да бъдат използвани от 8 души едновременно. Площадката е със свободен достъп и може да се използва за провеждане на състезания или тренировки от учениците по всяко време - като извънкласна дейност след учебните часове или в почивките между часовете.

Програмата цели да поднови спортните площадки и съоръжения в училищните дворове и да стимулира извънкласните и спортни дейности на учениците.
В нея участват общо 11 училища на територията на общината - френската и математическата гимназия, ОУ "Братя Миладинови", строителният техникум "К. Фичето", ОУ "Христо Ботев" в кв. Долно Езерово, "Христо Ботев" в кв. Ветрен, СОУ "Йордан Йовков", гимназията по туризъм "Проф. Асен Златаров", ОУ "Христо Ботев" в кв. Победа и немската и английската гимназия, чиято нова баскетболна площадка бе открита преди дни с ученически турнир по стрийтбол.

Всяко училище участва със собствен проект и съфинансиране в рамките на 30 % от стойността му. Общата сума за тази година, с която Община Бургас съфинансира училищните проекти за изграждане на нови спортни площадки е 45 000 лв.
Площадките в 9 от училищата са вече напълно готови. До 30 октомври, когато е крайният срок на програмата, трябва да бъдат завършени и последните две - в ПГ по туризъм "Проф. Асен Златаров" и училището в квартал Победа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).