Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
С нов метод лекуват разширените вени в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 25.01.2012Коментари (0)945
©
Приоритет на съвременната медицина от много време насам са т.н. "безкръвни операции", тъй като те са щадящи за пациента, нанасят по-малки травми, позволяват по-бързото възстановяване и не на последно място - по-безболезнени са.
МБАЛ "Дева Мария" разполага с модерна апаратура за лазерна аблация , която дава възможност за лечение на разширени вени по най-съвременен начин. Всепризнатата уникалност на този метод най-общо се изразява в това, че за първи път абсолютно всякакъв вид съдови проблеми, от най-фините капиляри, до дълбоките ретикуларни вени, могат ефективно да бъдат третирани. С навлизането и използването на новите лазерни технологии могат да се лекуват грозните вени на краката- лесно, неинвазивно и успешно. Варикозните вени, които обикновено са по-дълбоко разположени/така наречените сини вени/, се нуждаят от лечение, различно от това за обезцветените участъци /известни като "мрежести вени"/ , които са близо до повърхността на кожата.

Лазерната системата с която разполага МБАЛ Дева Мария е последно поколение апаратура и се използва за лечение и на по-големите и дълбоки / т.нар. "ретикуларни" вени/. Тези вени реагират точно на енергийното ниво и дължината на вълната на светлината, която се използва. Малкият лъч лазерна светлина преминава през кожата и се абсорбира в кръвта във вената в зависимост от цвета му. Получената топлина коагулира и разрушава функцията на вената. Този процес не засяга околните тъкани. След време вената се поглъща от тялото и престава да се вижда.

Апаратурата работи с изключително ниска енергия на лазерния лъч и поради това процедурата и постоперативния период са почти безболезнени. Пациентът не нарушава своята трудоспособност. Апаратът разполага и с приставка за транскутанно безкръвно лечение на малокалибрени повърхностни разширени вени, които са с неприятен козметичен ефект.

Обучен екип от специалисти вече рутинно прилага неинвазивната процедура и резултатите постигнати чрез нея са забележителни. Отделението по съдова хирургия има сключен договор със Здравната каса и всички здравноосигурени пациенти ще могат да се възползват от този съвременен метод напълно безплатно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: