С кушия на плажа отбелязваме Тодоровден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:07 / 04.03.2009
753
Тодоровден, наричан още Конски Великден, ще бъде празнично отбелязан в Бургас с кушия на плажната ивица. Организатори на проявата са общинска фирма "Обреден комплекс" ЕООД и Клуб за конен спорт "Хан Крум".

В 10.00 часа празникът ще бъде официално открит на конната база в парк "Езеро". Веднага след това по крайбрежната алея на Морската градина към Мостика ще тръгне конно шествие. В 11.00 часа на плажната ивица ще стартира традиционната за Тодоровден кушия. След провеждане на гонките ще бъдат наградени победителите, а в конната база ще започнат демонстрации по прескачане на препятствия. От 13.00 часа нататък гражданите и гостите на Бургас ще имат възможност да обиколят манежа на базата, яздейки кон или пони.

Всяка година неумиращата традиция за празничното отбелязване на Тодоровден ни кара да си спомним славата на българската конница, извоювала по бойните полета на Европа и Азия не една и две победи през вековете.

Малко известен е фактът, че България е победител в последното голямо конно сражение в човешката история, преди да започне ерата на танковете. По време на Първата световна война нашата кавалерия успява да срази тогава считаната за непобедима казашка конница.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).