Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
С електромобили ще пазят чиста природата на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 14.11.2011Коментари (0)1550
© Impact Press Group
Очаква се 2012 година да бъде революционна такава за България относно електромобилната индустрия. Това стана ясно по време на провелата се днес среща относно проекта за възможностите на новия икономически отрасъл, свързан с широкото навлизане на електромобили в света и България в Областна управа.

"Индустрията обхваща не само производството и доставката на електромобили, но и зарядната инфраструктура", каза Илия Левков, председател на сдружение с нестопанска цел. Той посочи, че организацията има спечелени 3 проекта, като в началото на година е получено писмо от община Бургас за партньорство по отношение на въвеждането на електромобилите.

"Надяваме се по програмата Интегриран градски транспорт да направим доста голям проект на територията на община Бургас. Надяваме се, че в град Бургас като най-добрият град за живеене, действително да успеем да направим модел, който в ЦГЧ и в Морската градина, да не се движат повече автомобили с вътрешно горене, а да се движат електромобили, които най-малкото ще бъдат тихи", каза още Левков.

На събитието присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, комодор Георги Мотев, командирът на Военноморска база - Бургас, кап. Живко Петров, директор на Морска администрация- Бургас, офицери от запаса и резерва, представители на Асоциация "Колежа по отбрана на НАТО" в Бургас и представители на фирмата за внедряване и въвеждане в експлоатация на мрежата за зарядни станции за електромобили.

Целта на срещата бе да се запознаят представителите на местната власт и бизнеса с новите възможности за региона при изграждането на мрежа от зарядни колонки за електромобили в отсечките Стара Загора - Бургас - ГКПП Малко Търново, Варна - Бургас - ГКПП Малко Търново. Константин Гребенаров посочи, че в област Бургас е развит най-вече туризма и трябва се борим за чиста природа.

"Това е основното, с което привличаме нашите туристи, като пазим и успеем да запазим за бъдеще нашата природа чиста. Този проект е пряко свързан с екологията", посочи областният управител. Гребенаров каза още, че Бургаска област е член на Асоциацията на крайните европейски региони. "Това е асоциация от всички европейски региони, които са в прериферната част на Европа и са се организирали в асоциация и чрез нея ние участваме в няколко проекта. За следващия програмен период има за разпределени специално за тези страни около 6 милиарда евро. Ако успеем да привлечем част от тези пари в областта, всички ще почувстваме какво ще се случи след това", каза още областният управител.

Той посочи, че във Финландия и в Швеция основно се борят за намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: