Ръст на сърдечно-съдовите проблеми през последния месец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 17.06.2010
1047
Само за първата половина на месец юни случаите на пациенти със сърдечно-съдови проблеми са се увеличили с над 30%. Специалистите твърдят, че рязката смяна на температурите, неправилната терапия, както и занижения контрол на кръвното налягане са едни от основните фактори за възникването на сърдечносъдови проблеми - най-често хипертонични кризи и инфаркт. Удвоява се броят на модерните реанимобили на Български Кардиологичен Институт на разположение на страдащите от сърдечносъдови заболявания в Бургас и региона - напълно безплатни за всички граждани. Целта е да бъдат обслужени повече жители на град Бургас и летуващите по южното ни Черноморие.

Кардиолозите съветват: не допускайте дехидратация - пийте много вода, като може да посягате към разхладителни напитки преди още да сте ожаднели. Избягвайте да стоите на открито, когато температурите са достигнали най-високите си стойности. Организирайте ангажиментите и останалите си занимания така, че да сведете до минимум времето, прекарано под палещите лъчи на слънцето в най- горещите часове на деня. Не обличайте твърде впити дрехи, когато термометърът поставя рекорди - широките, свободни дрехи са по-добър вариант. Предпочитайте помещения и обществени места с климатици.

Само за първите 15 дни от месец юни 21 пациента от Област Бургас с диагноза инфаркт са получили навременна високоспециализирана медицинска помощ в СБАЛ по Кардиология Ямбол.

Симптомите на хипертоничната криза най-често са силно главоболие и сърцебиене, съпроводени с учестен пулс. Инфарктът се проявява с болка зад гръдната кост, която може да премине към ръката, гърба или челюстта, да е съпроводена със студена пот или гадене и повръщане.

Научете симптомите на инфаркта. Бързата Ви реакция ще спаси живот !

Действайте при:

Силна болка в гърдите, внезапен задух.

Повръщане, студена пот.

Емоционална лабилност, паника.

Шията и лявата ръка са засегнати от болка.

Недостиг на въздух.

Отпадналост, отмаляване.

При някой от описните симптоми, незабавно вземете аспирин и се обадете на телефона на МЦ "Европейска здравна грижа Бургас" 056/84-15-14 в работни дни или на гореща линия "Национална кардиологична грижа" - * 3333


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).