Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Руски доктор представи алтернативно лечение за диабет
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 12.11.2010Коментари (1)8481
© Burgas24.bg
Руският специалист д-р Борис Жерлигин представи в Бургас алтернативния начин за лечение на болни от диабет по специална система, предаде репортер на Burgas24.bg. Методиката е базирана на спортната медицина и е конкретно приложима при всеки отделен случай.

По думите на д-р Жерлигин нестандартната разработка се прилага освен в Русия и в Кипър и вече има излекувани от него и учениците му хиляди диабетици.

Цената на процедурата надхвърля 5 хиляди евро и може да продължи от три денонощия, ако пациентът е все още на таблетки, до две седмици- в зависимост от състоянието на пациента.

Руският медик не скри, че желанието му е да център за лечение на диабетно болни и в България.Той се надява на сътрудничество и подкрепа от отговорните институции и неправителствените организации. Те са и необходими, за да се пребори с " инсулиновата мафия". По думите на руският лекар голяма част от диабетиците са поставени на инсулин без това да е необходимо. Според него това се дължи на фармацетвичните компании, които по този начин реализират продукцията си.

Д- р Борис Жерлигин е физиолог, работил като ръководител на Научно - изследователския център в Русия за създаване на спортни методики за възстановяване на спортисти след тежки физически натоварвания, травми и заболявания. Тогава, в краят на осемдесетте години, се е забелязало влиянието на тези технологии върху нивото на кръвната захар и по - конкретно повлияването от методиките за развитие на капилярните съдове. Върху изучаването и усъвършенстването на тези методики в насока по превенция и лечение на диабета и съпътстващите го заболявания, д- р Борис Жерлигин се съсредоточава при появата на проблема със заболяването ДИАБЕТ ТИП 1 И ТИП 2 в неговото семейство - най- напред неговата майка заболява от диабет тип 2, а в последствие и десет годишният му син - от тип 1. След успешното им излекуване ученият продължава да развива, прилага и разпространява методиките.

В Русия д-р Жерлигин създава клуб "Сбогом, диабет!", където работи в много тясно сътрудничество и с руският професор и баща на космическата поликлионика Иван Павлович Неумивакин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой знае ли кординатите на този човек
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: