Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Руската реч покори Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 04.05.2012Коментари (0)2093
©
Бивши и настоящи ученици от
ГЧЕ "В.Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В рамките на Международния младежки театрален фестивал "Бургаски изгреви 2012", макар и провеждани за пръв път, с голям интерес преминаха Дните на рускоезичното изкуство.
"Колкото необятна е руската страна, толкова необятен е и руския език. Този празник е възможност да покажем неговата прелест, а и какво можем ние" - каза директорът на ГЧЕ "Васил Левски" Весела Иванова и даде старт на изявите от първия ден.

Млади таланти от града-домакин и страната демонстрираха степента на владеене на руския език чрез изразните средства на различните изкуства - театър, пеене, танц. На сцената на Военен клуб - Бургас последователно се представиха танцова формация "Черевички" и вокална формация "Радуга" от Руската гимназия в Бургас, възпитаници на която поднесоха и рецитал по стихове на А.С. Пушкин. Гостите от СОУ "СВ. Паисий Хилендарски" - Дупница бяха заложили също на гения на Пушкин и поднесоха моноспектакъла "Писмото на Татяна до Онегин". Много аплодисменти събра изпълнението на 9-годишната Цветелина Христова от Ямбол, която изпя невероятно "Миллион алых роз". Домакините от ПМГ "Акад. Никола Обрешков" се включиха в програмата с две формации: "Масленица" и "Переменка", които чудесно съчетаха театър и рецитация.

През втория ден бургазлии се радваха на красотата на изпълненията на ЧОУ с изучаване на руски език - Бургас, танцова формация "Аякс" и индивидуални изпълнители от Бургас и страната, а в Младежкия културен център своите умения и дарби показаха студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас и Вокална група "Пятница 13" от Ямбол.

В края на празника по време на гала концерта жури в състав доц. Неля Иванова, Светлана Стоянова и Емануил Арнаудов връчи на лауреатите своите награди.

В жанр "Литература" в най-малката група, до 10 години, бяха отличени малките възпитаници на ръководителката от ЧОУИЧЕ - Бургас Анастасия Хаджиева - Елена Кирова, Артём Пугач и Надежда Мострова.

При по-големите - до 14 години - беше отличена Формация "Переменка" с ръководител Р.Жечева от ПМГ "Акад. Н.Обрешков", Бургас.

Специалната награда на журито "За отлично владеене на руски език и изпълнителско майсторство" бе за индивидуалното изпълнение на Лиляна Славова от Дупница с ръководител Ивайло Славов.

За групов рецитал журито присъди първо място на формация "Радуга" от Дупница с ръководител Йорданка Зашева и втора за рецитала "Пушкин" на учениците от ГЧЕ "Васил Левски" - Бургас с ръководител Нина Янкова.

Най-трудно бяха присъдени наградите в жанр "Музика". В него при най-малките първото място бе за Димитър Берданков от ЧОУИЧЕ-Бургас, второто за съученичката му Мария Индо, третото място си споделиха представителката на Ямбол Цветелина Дочева и младата надежда на ЧОУИЧЕ-Бургас Димитр

©
ея Русева. При по-големите с първо място бе отличена Ина Мархолева от ЧОУИЧЕ-Бургас.

В Група Б /от 14 до 18 години/ първо място си спечели Петя Тихомирова от Търговище, второто - Вокална формация "Радуга" от ГЧЕ "Васил Левски", Бургас с ръководител Александър Иванов и трето - Цветелина Христова от СОУ"Св.Паисий Хилендарски" - Дупница.

От най-големите, над 18 години, в категория "Попмузика" наградата получи Гуля Даминова от Поморие.
За класическо пеене първото място си споделиха Гергана Петрова от Велико Търново и Димитър Арнаудов от Бургас.
Специалната награда на журито "За популяризиране и приемственост в овладяването на руския език и изпълнителското майсторство" получи Вокална група "Пятница 13" от Ямбол.

За най-хубав танц бе наградена Танцова формация "Черевички" с ръководител Татяна Самоковлиева при ГЧЕ "Васил Левски" - Бургас.

А "За оригиналност на идея и изпълнение" със Специалната награда на журито си тръгна Театрална формация "Масленица" с ръководител Красимира Миркова от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", Бургас.

Емануил Арнаудов, създател и директор на фестивала отправи своя поздрав към гости и домакини: "Изкуството обединява, изкуството импулсира, изкуството създава нови светове, чиито посланици сте вие. Надявам се следващата година да превърнем дните на рускоезичното изкуство в по-голямо събитие, в по-голям комплексен център".



Още по темата: общо новини по темата: 8
24.04.2013 »
23.08.2012 »
29.06.2012 »
27.04.2012 »
26.04.2012 »
25.04.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: