Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Румен Ангелов: Дясното управление на Бургас е модел за излизане от кризата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:18 / 19.01.2009Коментари (0)1001
© Burgas24.bg
През лятото Румен Ангелов награди с "Орден на костенурката" правителството за заслуги за лошите републикански пътища
Привличането на 49 млн. евро за модернизация и развитие на транспорта в Бургас е сериозен пробив на кмета Димитър Николов и неговия екип. Програмата „Джаспърс" почти не се използва в страната ни и финансирането на такъв ключов сектор от местната икономика e повече от добра новина на фона на общата криза, породена от липсата на управленски и експертен капацитет в правителството, това заяви депутатът Румен Ангелов.

Според народния представител успехът на община Бургас е знаков, защото е сигнал към Европа, че в България корупцията не е посевместна.

Това е ясен пример как да се работи и да се печели доверието на европейските партньори с добре изработени проекти, отлично подготвени експерти и много големи усилия, коментира Румен Ангелов.

Зам. председателят на парламентарната комисия по транспорт е впечатлен от идеята да се инвестират време, ресурси и финанси за създаването на съвременен контрол и управление на градския транспорт.

Лявото правителство доведе със своето некомпетентно управление до спиране на европейски средства за България, докато по същото време община Бургас привлича един допълнителен бюджет от около 100 млн лв. и реализира пилотен проект за страната. Бургаският кмет за пореден път демонстрира дясно мислене и десни управленски практики, които намират добър прием в Европа, което доказва, че страната ни може да излезе от кризата само с десен кабинет - твърди депутатът.

Народният представител прогнозира, че добре свършената работа за пореден път може да бъде блокирана от управляващата тройна коалиция.

Правителството така и не потърси решение за целия си мандат на инфраструктурните проблеми на Бургас, които отдавна се превърнаха от регионален в национален проблем, смята парламентаристът от десницата.

Според него кабинетът посреща финансовата и енергийна криза със слаб и безперспективен бюджет, без трезва оценка на ситуацията и всичко това с бързи темпове води страната към разруха.

Ако премиерът и неговите министри имат поне малко здрав разум и политически инстинкт за самосъхранение, трябва в максимално кратки срокове да финансират реконструкцията на надлез „Владимир Павлов", да започнат изграждането на околовръстен път и на детелината Бургас-Созопол.

В противен случай всички ще видим как добри европейски намерения отново челно ще се сблъскат с чудовищната изостаналост в мисленето на управниците ни и Бургас, впоследствие и България ще загубят много - коментира Румен Ангелов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: