Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ръководствата на ЛИДЕР сезират Страсбург заради разпити от полицията
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 11.06.2009Коментари (0)756
© Burgas24.bg
От областните ръководства на ЛИДЕР в Бургас и Мина Черно море заявиха, че ще сезират Европейската комисия за правата на човека и съда в Страсбург заради репресиите, на които са поставени миньорите от Минно селище Черно море и село Рудник в Бургаска област. След като вчера в София националното ръководство на партията даде брифинг че служители на Ковачки са разпитвани в райони, където има съмнения за купуване на гласове от ЛИДЕР, днес в Бургас миньорите разказаха за напрежението, на което са подложени от полицията заради образуваното досъдебно производство по съмнения за купуване на гласове..

Към днес по данни на ръководството на единствената работеща мина в Бургаска област, собственост на Христо Ковачки са разпитани над 50 души. Сред тях и ръководсттвото на мината. От полицията са искали документи, решения на СД и обяви за конкурси за назначаване на миньори.

Директорът на мина Черно море инж- Ангел Ангелов сподели „мен ме разпитваха хора, които не познават законите. Питаха ме за решения на Съвета на директорите, за това обявил ли съм конкурс за назначаването на петима директори, все едно, че ще назначавам професори.

Според самите миньори призовките им за разпит са писани на място от разпитващите полицаи, а домовете им обискирани без заповеди. Ростислав Радуков- началник цех в Мина Черно море разказа, че след като са го разпитвали по време на работа в мината са поискали да обискират дома му. След като там не открили нищо, поискали и да проверят дома на баща му. Не показали никакви заповеди за обиски.Баща му поискал заповед за обиско, но по настояване на сина си ги допуснал да проверят къщата. След като не открили нищо съставили само един протокол, за обискирани две къщи.

Според миньорите са разпитвани и бременни жени и жени с малки деца, които са техни служителки. Хората в миньорскот оселище били уплашени от полицейската акция.

От синдикатите в мината са загрижени за безопасността на работниците. Хората работели по цели нощи под земята и сега когато били в състояние на стрес и недоспиване заради разпитите по времето им определено за почивки имало опасност от злополуки.

Ръководството на мината е категорична, че нито е назначавала, нито ще назначава нови миньори заради кризата. От началото на май са освободени 17 души , а назначените са едва 10.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: