Родители: Убиха сина ни, спасил две полякини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:49 / 05.08.2010
10837
"Никой не може да ми го върне. Няма кой вече да ми каже: "Майко, не ходете на морето, че е лошо слънцето". До последно се грижеше за хората. Убили са го, докато спасявал две полякини". Тези думи реди през сълзи Надежда Коева, майка на 35-годишния Ивайло, който бе убит пред дискотека "Ретро клуб уайт" в Приморско.

Фаталната нощ на 21 юли Ивайло Коев бил в заведението с двама приятели от Царево. На съседна маса се веселяла компания предприемачи от Приморско. В нощния клуб били и две красиви 25-годишни полякини.

Подпийнали, местните бизнесмени започнали да се задяват с чужденките. Поканили ги на тяхната маса, но те не отвърнали на флирта. По някое време тонът загрубял, един от мъжете извадил две банкноти от по 100 евро и ги размахал срещу полякините. Дамите поискали да си ходят, но компанията от Приморско ги обградила. Ивайло и приятелите му се опитали да отърват момичетата от натрапниците. Бизнесмените започнали да ги обиждат.

Избухнала разправия. Охраната на "Ретро клуб уайт" помолила двете спорещи компании да напуснат заведението. Отвън обаче се заформило кърваво меле. В един момент някой ударил Ивайло, той паднал и издъхнал.

За смъртта на Коев полицията задържа Методи Евтимов, който вече втора седмица е в ареста. Според криминалисти и прокурори в случая не става въпрос за умишлено убийство, а за причиняване на смърт вследствие на умишлена телесна повреда.

В смъртния акт първоначално било записано, че смъртта е настъпила в Царево. "После ни казаха, че е станала грешка и промениха мястото - в Приморско. Записано е, че е починал от черепно-мозъчна травма. Но дали тя не е причинена от удар с твърд предмет, и дори с метален бокс", питат с мъка близките на Ивайло.

Инфаркт покосил майката

"Беше около 3,40 ч сутринта, когато се обадиха на Роман по телефона. Бях будна и веднага разбрах, че му казаха нещо неприятно", избухва в сълзи майката на убития Надежда.

"Какво е станало?", попитала тя.

"Майко, Ивайло вече го няма. Замина си", разплакал се Роман, който е негов брат близнак. От стрес майката получила инфаркт и допреди два дни лежала в болница.

Загиналият мъж, както и цялото му семейство са спортисти. Допреди няколко години Ивайло и Роман тренирали водна топка. През зимата работели като ски инструктори, а лятото фамилията прекарвала на морето. Ивайло работел като спасител на плажа в Лозенец. Брат му се гмуркал за рапани. "Роман днес за пръв път излезе в морето. Нека се разсее малко от страшната болка, която ни души", плаче бащата Здравко Коев, който е състезател и треньор по вдигане на тежести. Съпругата му Надежда е била треньорка по плуване.

Двамата имат и по-голям от близнаците син - Георги. Той също е треньор по вдигане на тежести, работел е в Мексико, където е подготвял Сорая Хименес, станала първата олимпийска шампионка.

Родителите на загиналия 35-годишен спасител живеят във вила в лозята извън Царево. "Ето, това е неговата масичка", посочва бащата и свежда глава при гледката към празните столове.

"Не мога да си обясня как Ивайло е паднал и си е ударил главата. Той беше много здрав, спортист, с двигателна култура", нарежда бащата. "Не са верни приказките, че синът ни Георги, който живее в момента със съпругата си в Синеморец, готвел някаква вендета. Той и на мравката път прави", разказват родителите.

Спасителят готвел сватба

В Царево всички са настръхнали и искат справедлива присъда за виновниците. "Чухме, че човекът, който е ударил Ивайло, се казва Методи, а майка му и баща му имали 4-5-етажен семеен хотел в Приморско. Родителите били много свестни хора, но той - скандалджия", разказват царевци.

На 19 юли майката на Ивайло имала рожден ден. На семейното тържество мъжът дошъл с приятелката си Магдалена, която била местно момиче. Двамата заговорили и за сватба. Преди години Магдалена имала друг приятел, който също загинал нелепо - скочил в морето и си ударил фатално главата.

"При подобни мелета, каквото е станало в Приморско, много трудно е да се установи кой е нанесъл смъртоносния удар", коментираха полицаи. Според криминалисти събраните до момента данни сочат, че Методи е виновен за смъртта на Ивайло.

Полякините, заради които избухнала свадата, са били разпитани след мелето. Чужденките вече са напуснали страната ни.

"Дано наистина виновниците бъдат наказани, дано се разбере защо и охраната на дискотеката веднага не е повикала полиция", надяват се на справедливост хората в Царево.

Ивайло бил старши спасител на един от най-красивите плажове по южното ни море - край Лозенец. Той все се опитвал да прави добро - спасявал хора, съветвал туристите при бурно море да бъдат внимателни, в Приморско се намесил да отърве полякините. Но не се намерило на него кой да помогне.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
26.07.2010 Повдигнаха обвинение срещу мъж за убийството пред дискотека в Приморско
21.07.2010 Младеж загина след като две групи се биха пред дискотека в Приморско
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).