Рибарите обмислят да затворят бургаския залив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:11 / 23.01.2010
848
Не е изгодно за риболовните кораби да зареждат гориво на пазарни цени, каза  Петър Василев. Друг основен проблем от факта, че в момента риболовните кораби не могат да зареждат безакцизно гориво е загуба на пазара.

„Ние вече загубихме част от пазара. Дори очакваме да плащаме неустойки заради неизпълнените ни ангажименти към търговските вериги. Сега ние не може да хващаме риба, а не хващаме защото не е изгодно. Навсякъде в цял свят, в цяла Европа рибарите ползват безакцизни горива. Тя и цената на рибата е такава. Ние сме на ръба на себестойността. Нашите управници се сещат за рибарите, само когато дойдат да почиват на море и да изядат една цаца и да изпият една бира", каза Петър Василев, собственик на риболовни кораби и рибопреработвателно предприятие в Бургас.

Той допълни,че разрешаването на проблема, риболовците да зареждат безакцизно гориво трябва да бъде разрешен. Засегнатите риболовци и от рибопреработвателния бранш са пращали писма до Народното събрание, Министерски съвет, министерство на земеделието и на финансите, информирали са депутати, но до сега нямат отговор отникъде.

„Няма отговор. Стоим вързани и чакаме. Ще чакаме до тогава, докато на рибарите не им писне и не излязат да затворят бургаското пристанище. В Несебър имат готовност, В Созопол екипажите също се оплакват, че нямат пари и какво да ядат. А покрай рибарите без работа стоят и стотици работници в цеховете", допълни още Василев. Той каза,че в бургаско са засегнати над 800 души, като във варненски регион са повече.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
21.01.2010 Бизнесът с риба загива заради липсата на безакцизно гориво
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).