Решението за вдигането на туристическата такса е незаконно, според хотелиери

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:14 / 16.03.2010
569
Решението за вдигането на туристическата такса в Бургас е незаконно и това лесно може да бъде видяно в Закона за туризма, съобщи Георги Мицов - хотелиер в Бургас. Като аргумент, той посочи чл. 96 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за туризъм, където изричон е записано, че туриситческата такса не може да превишава сумата от 1 лев на лице на ден.

„Подготвихме петиция и я внесохме в община Бургас. Надяваме се и настояване за преразглеждане н таксата и съсипващото бизнеса ни решение като напълно незаконно", уточни още Мицов. Според него, ако това не бъде направено хотелиерите са решени да вкарат увеличената туристическа такса в Административния съд и да „съборят" решението като незаконно според сега действащия закон.

„Ние не сме стадо, а хора, които създават работни места и се грижат за бизнеса и искаме да бъдем почтенни и нормални данъкоплатци", заяви  хотелиерът. Според него, в момент на финансова криза, когато потреблението на туристическия продукт и без това е спаднало достатъчно подобно решение - за вдигане на туристическата такса убива туристическия бизнес в Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).