Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на комунизма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:24 / 11.11.2012
576
Съюзът на репресираните от комунизма в България благодари на СДС-Бургас за паметната плоча за жертвите на комунизма, чието изграждане предстои. Идеята на местните сини бе приета на последнота заседание на Общинския съвет в Бургас с мнозинство от 32 гласа. Така в морския град най-накрая ще има място на което близки на загинали и репресирани да могат да почетат паметта им. Предложението на СДС-Бургас бе мотивирано именно от молбите на роднините на жертвите.

"Изпълнителният съвет на националния съюз на репресираните от комунизма в България изразява най-сърдечната си благодарност за ползотворната Ви инициатива за изграждането на мемориална плоча на жертвите на комунизма. Тази подкрепа е ярък израз на почит към паметта на жертвите от тоталитарния и недемократичен режим в България и Европа, както и уважение към всички ония наши сънародници, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството", пише в благодарственото писмо - подписано от д-р Андрей Найденов, председател на Съюза на репресираните в Бургас.

До края на месец ноември Общинска администрация ще изготви проект за мемориалния знак и ще определи къде ще се намира. Според СДС най-подходящото място е до Съдебната палата, защото е в центъра на града и е удобно за поклонения


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).