Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ремонтът на най-занемарения бургаски подлез е в разгара си
Автор: Екип Burgas24.bg 10:27 / 04.05.2011Коментари (6)3313
©
Веднага след премахване на прогнилия окачен таван, стартираха и строителните дейности по отстраняване на основната причина, поради която най-големият пешеходен подлез в Бургас - "Янко Андонов", се превръща в корито при всеки дъжд, който се изсипе. Спешният ремонт бе разпореден от кмета Димитър Николов след десетки жалби на търговци и жители от комплексите "Изгрев" и "Зорница". Повече от 30 години не е правена дори частична реконструкция на пешеходното съоръжение.

Зейналата огромна пукнатина на асфалта на бул. "Никола Петков" и нарушената хидроизолация под него са предпоставка дъждовната вода редовно да наводнява подлеза и го прави невъзможен за преминаване.

Ремонтните дейности включват демонтаж на старата и прогнила хидроизолация, фрезоване на асфалта, премахване на старите бордюри и тротоарни плочки, почистване на отворената фуга между двете носещи греди в мястото на теча, запълването й с битум, смяна на нарушената хидроизолация с нова 3-пластова и възстановяване на острова и пътната настилка.

За окончателното и трайно прекратяване на наводненията, освен амортизирания уличен участък над подлеза, ремонт ще претърпи и островът между двете платна за движение.
Освен на пътното платно над подлеза, ремонт се извършва и вътре в него. В момента работници демонтират от тавана старото и неработещо осветление и полагат конструкцията на новия окачен таван. Свалени са и изпочупените охранителни решетки.

Дейностите, които предстои да бъдат извършени включват още подмяна на ел. инсталацията, боядисване на стените, отстраняване на графитите от стените, нови осветителни тела, отпушване на шахтите и нови отводнителни решетки. Всички магазини в подлеза ще бъдат боядисани и освежени от самите наематели.

Средствата за ремонта са осигурени от Община Бургас.
Пешеходният подлез е единственият, който свързва двата бургаски комплекса "Изгрев" и "Зорница" и именно поради тази причина оттам ежедневно преминават много хора. Той е построен преди близо три десетилетия и оттогава не му е правен ремонт.

Години наред състоянието му се влошаваше, а честите наводнения и липсата на каквото и да било осветление, ставаха причина за кражби и нападения над минувачите и търговските обекти, намиращи се в него. Десетки са жалбите подавани от граждани относно критичното му състояние, но без резултат до този момент.

За безопасност на минувачите и търговците, ще бъдат възстановени и металните врати на 4-те входа на подлеза, които ще бъдат заключвани в полунощ и отключвани рано сутрин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Toni Turlakova
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Мигрантски натиск към България
Отношенията София-Скопие
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: