Ремонтите на училища в Бургас приключват до началото на учебната година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:01 / 30.08.2012
1225
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Васил Априлов ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Васил Левски"- Бургас:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Започнатите през лятото ремонти ще успеят да приключат в рамките на времето до началото на учебната година, което тази година ще бъде на 17 септември. Това каза заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. В момента текат довършителни работи, уточни тя.

"ОУ "Георги Бенковски" е в голям ремонт. Там мерките по енергийна ефективност са вече реализирани - с подменена дограма, с външна топлоизолация и с всички неща, свързани с въвеждането на тези мерки, както и в Професионалната гимназия по автотранспорт. Там също приключват тези ремонтни дейности. Отделно от тези два обекта, възложени от община Бургас в училищата също се възлагат текущи ремонти, които се изпълняват в момента - в училищата "Васил Априлов", "П.Яворов" и други, свързани с подобряването на вътрешната среда, подмяна на ученическа мебел, ремонти планирани от текущите бюджети на училищата. Но в рамките на времето до 15 септември тези ремонти ще приключат, така че бургаските училища да могат да започнат с една обновена визия", посочи заместник-кметът.

"Малко след началото на учебната година ще продължат ремонти на санитарни възли в две от училищата, но тъй като ремонта не обхваща всички санитарни възли, а само една част от тях, това по никакъв начин няма да се отрази на учебния процес, тъй като там ще довършителни работи, които не са свързани с качеството на обучението в класните стаи", допълни тя.

"Всички възможни източници за финансиране на тези мерки използваме. Една част от средствата идват от капиталовата програма на община Бургас, а друга част от средствата са по проект към Фонд "Енергийна ефективност", с които работим от години и също ни предоставят средства за осъществяването на тези ремонти. Една част от ремонтите се извършват със средства, които училищата са спечелили по проекти към Фондация "Америка за България", а друга част - от техните собствени делегирани бюджети. Така че наистина лятото е време, освен за почивка, и за ремонти, за да могат учениците да влязат в една обновена среда и да бъдат посрещнати подобаващо", каза още тя.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).