Регионална дирекция по горите в Бургас състави 82 акта от началото на месеца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:25 / 14.10.2011
704
От началото на месеца до 12 октомври включително Регионална дирекция по горите в Бургас е съставила 82 акта, като са проверени 218 ловци, 61 рибари и над 126 автомобила за транспортиране на дървесина във връзка със засилените проверки, които прави РДГ- Бургас относно кампанията за снабдяване на населението с дървесина. Това каза директорът на дирекцията инж. Стоян Терзиев.

Проверени са и складове за продажба на дърва в областта. В следствие на тези проверки седем склада са затворени в Бургас, Айтос и Поморие. Инж. Терзиев посочи, че най-честите нарушения са за липса на дневници и документация за превоз на дървесина. Тези складове са затворени за срок от 1 до 6 месеца.

"Идентични са случаите или не се води дневник или няма превозен билет за транспортиране на преработена дървесина. Като станат няколко нарушения и ние затваряме съгласно изискванията на закона", посочи още директорът на Регионална дирекция по горите в Бургас.

Към края на миналия месец заедно с екипи на БАБХ- Бургас и РИОСВ са били проверени и пунктове за билки в Бургас, Карнобат, Айтос и Средец като не са открити съществени нарушения. Предстои и проверки на пунктовете за гъби за това да ли се имат нужната документация съгласно изискванията на закона.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).