Референдум в с. Черни връх решава дали да преминат към Община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:07 / 13.07.2010
846
Село Черно връх да се отдели от община Камено и да се присъедини към Бургас. Това става ясно от внесеното от кмета на селото Христо Михов искане в Общинския съвет за провеждането на местен референдум. То е подкрепено и от подписите на 339 жители на Черни връх.

Справката от ГРАО показва, че в момента в населеното място има 575 лица регистрирани по постоянене адрес, 819 по настоящ адрес и 502 регистрирани по постоянен и настоящ адрес. С право на глас в Черни връх са 493-ма души.

Селото е разположено на 8 км от Бургас по главен път Бургас -Средец и на 30 км. от Камено, което е един от аргументите за исканата промяна. Транспортната връзка с общинския център в момента е два пъти седмично, през останалото време хората минават през Бургас за да стигнат до Камено. Половината от децата учат в училища в квартал "Меден рудник". Селището е в Бургаски съдебен район, за пенсионии и социални услуги съще се пътува до морския град, пише още в искането.

Жителите на Черни връх смятат, че с преминаването към община Бургас ще има по-добра среда за задоволяване на потребностите на хората от различни услуги и по-бързо и успешно ще се решават проблемите на населеното място.

През миналата година жителите на село Извор проведоха местен референдум за отделяне от община Созопол. Административно-териториалната промяна вече е факт и селото е част от Бургаска община.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
22.07.2010 Съветниците приеха село Черни връх в община Бургас
31.03.2010 Нова подписка в село Черни Връх за преминаване в Община Бургас
15.03.2010 Отлагат разглеждането за приемане на Черни Връх в Община Бургас
15.03.2010 Село Черни Връх може да се присъедини към Община Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).