Редуцират персонала в дома "Коджакафалията"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 14.06.2010
787
С 6 щатни бройки по-малко ще работи екипът на дома "Коджакафалията" от 1 юли. Предложението е направено от директора на бургаския интернат Йордан Тодоров. То е на базата на последните промени свързани с броя на децата, които живеят в дома и по-малката държавна субсидия за институцията от май т.г.

През април, по решение на МТСП, Агенция за социално подпомагане намали капацитета на ДДЛРГ "Ал.Г. Коджакафалията" от 110 на 72 места.

По-късно бюджетните средства за дома бяха орязяни с 184 281 лв. Предложението ще бъде гласувано на сесията на общинските съветници в Бургас този месец. Бургаският интернат "Ал. Г. Коджакафалията" трябва да бъде закрит до 2014 г.

Заедно с него предстои да бъдат затворени и още три социални институции от областта. Това са ДДЛРГ"Щурче" в Средец и домовете за деца с умствена изостаналост в село Искра, община Карнобат, и село Кошарица, Несебър. Целта е децата да не са в социални домове, а да бъдат осиновени, в приемни семейства, в защитени жилища или центрове за социална подкрепа и такива от семеен тип.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).